690 A6651bw

Ondernemen in de natuur

Vastgoed in de natuur

Voor een project rond zachte recreatie of natuurbeleving in een van de unieke gebouwen van Natuur en Bos ben je bij Natuurinvest aan het juiste adres. Van een hoeve of een boswachterswoning tot een heus kasteel!


Grondconcessies

Ben je van plan nutsvoorzieningen aan te leggen in de domeinen van Natuur en Bos? Klop dan eerst even aan bij Natuurinvest voor de aanvraag van een verplichte grondconcessie. Zo kan je de werken veilig en met respect voor de omgeving uitvoeren.

Film, foto, sport, events en vergaderen

Wil je een filmopname, fotoshoot, sportevent of vergadering midden in de natuur plannen? Natuurinvest verhuurt bijzondere gebouwen en locaties van Natuur en Bos voor tal van evenementen.

Houtverkopen

Op zoek naar hout van eigen bodem? Elk jaar organiseert Natuurinvest een openbare houtverkoop. De aangeboden boomstammen worden stuk voor stuk gekapt in de domeinen van het Agentschap voor Natuur en Bos volgens de regels van duurzaam bosbeheer.

Ambulante handel

Om de bezoekers van de domeinen van het Agentschap voor Natuur en Bos de kans te geven om iets te eten of te drinken, doet Natuur en Bos voor sommige domeinen een oproep naar ondernemers voor het uitbaten van een eet- en of drankstand.

Verhalen over ondernemen in de natuur

Houtverkoop Vlaams Houtpark 2025

512 m³ kwaliteitshout wacht op lokale, nieuwe bestemming

Tot 19 februari kunnen geïnteresseerde kopers de 108 boomstammen, samen goed voor 512 m³ hout, bezichtigen en aankopen tijdens de jaarlijkse houtverkoop op het Vlaams Houtpark in het Meerdaalwoud. De verkoop wordt georganiseerd door Natuurinvest en vindt plaats in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Vlaanderen en Brussel.

Ga naar 512 m³ kwaliteitshout wacht op lokale, nieuwe bestemming
WK gravel

Hoe kwam het parcours van het WK Gravel tot stand? Op verkenning met Bram Tankink, boswachter Tijl en Martzen van Natuurinvest

Op 5 en 6 oktober vinden de Wereldkampioenschappen Gravel plaats, waarbij gravelaars van over de hele wereld zullen strijden om de titel op onverharde wegen. Het parcours, een uitdagende route van 134 km voor de elite vrouwen en 181 km voor de elite mannen tussen Halle en Leuven, slingert door het prachtige landschap van het Nationaal Park Brabantse Wouden.

Ga naar Hoe kwam het parcours van het WK Gravel tot stand? Op verkenning met Bram Tankink, boswachter Tijl en Martzen van Natuurinvest